Η χύτρα ταχύτητος AMELIA διακρίνεται για το κομψό φινετσάτο σχεδιασμό της αλλά και για την μέγιστη ασφάλεια της. Είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο ατσάλι 18/10 μη μαγνητικό,με την αξεπέραστη και ασύγκριτη ποιότητα κατασκευής της Barazzoni.Διαθέτει θερμοσυσσωρευτή πυθμένα που εξασφαλίζει ιδανική κατανομή και διάχυση της θερμότητας σε όλο το σκεύος. Έχει εργονομικές λαβές από βακελίτη όπου εγγυώνται ασφαλή συγκράτηση. Η εσωτερική λεία επιφάνεια της καθιστά πιο εύκολο τον καθαρισμό. Επίσης η λαβή του μοχλού ανοίγματος γίνεται από υλικό που απομονώνει τη θερμότητα.

Το βασικό πλεονέκτημα της χύτρας AMELIA είναι η ασφάλεια. Γι’ αυτό και διαθέτει τρείς βαλβίδες ασφαλείας που την καθιστά μοναδική στο είδος της:

     

Η πρώτη βαλβίδα ασφαλείας (εικ.1 - εικ.1α) ή αλλιώς μοχλός κλειδώματος –δείκτης ατμού, έχει δύο λειτουργίες. Όταν ανεβαίνει δείχνει την πίεση μέσα στην χύτρα μας και όταν φτάσει στο ανώτατο σημείο ασφαλίζει και είναι αδύνατο να ανοίξει το καπάκι της χύτρας, έτσι μας προφυλάσσει από ατυχήματα.

 Η δεύτερη κυλινδρική αθόρυβη (δεν σφυρίζει) βαλβίδα λειτουργίας (εικ.2) που βρίσκεται πάνω στο καπάκι, ρυθμίζει την πίεση του ατμού και εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία της χύτρας. Επίσης είναι και βαλβίδα εξαγωγής του ατμού(αποσυμπίεσης).

 Η τρίτη βαλβίδα ασφαλείας (εικ.3) είναι λαστιχένια, μη τοξική και είναι σχεδιασμένη να ανοίγει κάθε φορά που η πίεση αυξάνεται από λανθασμένη χρήση της χύτρας ή σε περίπτωση που κάποια από τις άλλες βαλβίδες δεν λειτουργήσει σωστά. Στο σημείο που είναι τοποθετημένη επιτρέπει την αποσυμπίεση χωρίς να προκληθούν εγκαύματα.

Η χύτρα ταχύτητος AMELIA επιταχύνει σημαντικά τους χρόνους μαγειρέματος με μεγάλη εξοικονόμηση χρόνου και ενέργειας, ενισχύοντας τη γεύση των τροφίμων χωρίς να μεταβάλλει τις θρεπτικές αξίες τους.
Είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους εστιών που υπάρχουν σήμερα καθώς και τοποθέτηση της ακόμα και στο πλυντήριο πιάτων.

eΧύτρα ταχύτητος 12lt - AMELIA

  • Brand: BARAZZONI
  • Product Code: 0303007
  • Availability: In Stock
  • 179.00€
  • 149.00€